Een basisplek voor Tielemans? Verkies hem boven Nainggolan en Witsel

Een basisplek voor Tielemans? "Verkies hem boven Nainggolan en Witsel"

30-03-2017 07:52
5

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor de Rode Duivels tegen Rusland (3-3). De nationale ploeg kon niet echt overtuigen. Youri Tielemans daarentegen wel. Hij lijkt zich stilaan in de basis gespeeld te hebben.

Bondscoach Roberto Martinez was vol lof over Tielemans. Maar de middenvelder kan ook Lorenzo Staelens bekoren. "Ik begrijp de uitspraken van de bondscoach wel. Tielemans kan infiltreren, hij is explosief en hij heeft duelkracht. Hij is een complete middenvelder. En hij is nog máár negentien, hij heeft nog een progressiemarge", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Tielemans vs Nainggolan en Witsel
Staelens zou Tielemans zelfs in de basiself zetten. "Ik verkies Tielemans boven Radja Nainggolan. Ze hebben allebei een goed schot op doel, maar Tielemans is nog meer een technische speler en hij bezit meer infiltratievermogen."

"Ik verkies Tielemans ook boven Axel Witsel. Axel speelt meer lateraal, Tielemans heeft meer diepgang. Ik zou hem zeker een nieuwe kans geven. De bondscoach krijgt nog genoeg oefeninterlands om verschillende combinaties op het middenveld uit te proberen voor het WK, Tielemans zal zich zeker nog kunnen tonen", besluit hij.