'Zijn vertrek bij Napoli wordt  gezien als verraad, hij zal de gevolgen voelen'

'Zijn vertrek bij Napoli wordt gezien als verraad, hij zal de gevolgen voelen'

29-03-2017 21:24

Gonzalo Higuain kan zijn borst natmaken voor de komende twee duels. Aanstaande zondag en de woensdag erna, treft de spits van Juventus zijn oude club Napoli. Nicola Amoruso, voormalig speler van beide elftallen, denkt dat Higuain niet met luid gejuich onthaald wordt.

"Hij zal de gevolgen van zijn keuzes gaan voelen. Zijn vertrek bij Napoli wordt daar gezien als verraad", zegt Amoruso tegenover Radio CRC. De ex-prof is het hier allerminst mee eens. "In die drie jaar tijd leverde hij buitengewone prestaties, waarvoor hij ook enorme lof kreeg van de Napoli-aanhang."

"Higuain is een winnaar, maar er wachten twee zeer moeilijke wedstrijd op hem in Napels", vervolgt Amoruso zijn relaas. "Hij zal de consequenties voelen wanneer hij het veld betreed." Als (ex-)speler van Napoli kan het snel verkeren, laat de voormalig aanvaller weten, "In sommige wedstrijd kan het Stadio San Paola je zó veel geven, dan is er zo veel enthousiasme. Maar, als het slecht kan de sfeer je ook enorm kraken."

Zondag staat het Serie A-duel Napoli - Juventus op het programma, drie dagen later treffen de ploegen elkaar in de Coppa Italia. Beide duels worden afgewerkt in het stadion van Napoli.