Messi-gate in Argentinië: zelfs WK-overtreding wordt erbij gehaald

Messi-gate in Argentinië: zelfs WK-overtreding wordt erbij gehaald

Gepubliceerd: woensdag 29 maart 2017 om 20:07wo 29-03-2017 om 20:07

In Argentinië is men verbolgen over de zware FIFA-schorsing van vier duels voor Lionel Messi voor het uitschelden van de grensrechter. Het supporterskanaal MundoLeo maakte een compilatie van overtredingen of incidenten die veel zwaarder zijn, maar niet of minder zwaar werden bestraft door de wereldvoetbalbond.

Het filmpje begint met de overtreding van Nigel de Jong op Xabi Alonso tijdens de WK-finale van 2010. De Oranje-middenvelder kreeg daarvoor een gele kaart, waardoor hij niet meer geschorst kon worden door de FIFA. 'Wat deed de FIFA?', valt in de video te lezen. 'Helemaal niets!' Ook de kopstoot van Zinedine Zidane in op Marco Materrazi wordt aangehaald. Die kopstoot leverde de Fransman drie duels schorsig op, één minder dan Messi voor zijn scheldpartij. In Argentinië is grote ophef ontstaan door de schorsing van Messi voor de nationale ploeg, die volgens velen buitenproportioneel zou zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws