Weiler voert persoonlijke persstop in, bestuur van Anderlecht volgt trainer

Weiler voert persoonlijke persstop in, bestuur van Anderlecht volgt trainer

29-03-2017 18:44

Eind vorig jaar kreeg René Weiler heel wat kritiek te slikken. Volgens Jacques Sys neemt de trainer van Anderlecht nu op een vreemde manier wraak. De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine beweert dat Weiler de komende weken niet meer met de pers gaat praten. 

--> WEDTIP! Anderlecht begint sterk aan Play-Off 1 met knappe winst: 3,75 keer je inzet!

"Het is opmerkelijk dat René Weiler liet weten voor de rest van het seizoen geen interviews meer te geven. En het is nog vreemder dat dit intern niet gecorrigeerd kan worden, terwijl trainers gelden als spreekbuis van een club. Maar kennelijk voelt de Zwitser zich het best in de luwte en is hij niet vergeten hoe hij voor de jaarwisseling door sommigen in de pan werd gehakt", stelt Sys in Sport/Voetbalmagazine.

De hoofdredacteur meent ook dat het bestuur van Anderlecht akkoord gaat met de persoonlijke persstop. Dat vindt hij best vreemd. "Volwassen omgaan met kritiek is nochtans een onderdeel van het trainersvak. Weiler zal daarin moeten groeien. Vorig seizoen werkte hij nog bij de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg. De jaren daarvoor in eigen land bij FC Schaffhausen en FC Aarau. Andere werelden dan RSC Anderlecht."

De kans dat de pers Weiler niet meer te spreken gaat krijgen in de komende maanden, is trouwens klein. Voor de Europa League-wedstrijden tegen Manchester United moet hij van de UEFA praten met de pers. Tijdens de Jupiler Pro League-matchen kan Weiler zijn assistenten sturen, die kregen woensdag trouwens goed nieuws te horen