KLASSE! Nationale doelman van Frankrijk steekt Moris hart onder de riem

KLASSE! Nationale doelman van Frankrijk steekt Moris hart onder de riem

31-03-2017 13:20
1

KV Mechelen heeft woensdag slecht nieuws naar buiten moeten brengen. Anthony Moris heeft namelijk zijn kruisbanden gescheurd, staat te lezen op de clubwebsite. Die blessure liep de doelman niet op bij KV zelf, maar in een interland met de nationale ploeg van Luxemburg.

--> SLECHTE START! Malinwa gaat ten onder op de Heizel: 4,5 keer je inzet!

Moris mocht afgelopen weekend aantreden tegen Frankrijk in het kader van de WK-kwalificatiecyclus. Na 22 minuten zat de wedstrijd van de 26-jarige sluitpost er echter al op, toen hij na een interventie ongelukkig neerkwam. Het verdict luidt enkele dagen bijzonder hard: de voorste kruisbanden van zijn knie zijn volledig gescheurd. Moris staat nu voor een revalidatie van minstens zes maanden.

Pech dus voor de Luxemburger, geboren in het Belgische Aarlen, die in 2015 al eens een gelijkaardige blessure opliep, toen weliswaar aan zijn andere knie. Voor Moris is het overigens al de tweede tegenvaller van dit seizoen. Hij startte het seizoen als basisspeler bij Malinwa, tot hij zich in oktober blesseerde. Sindsdien neemt Colin Coosemans de honneurs waar onder de Mechelse lat.  

Update 31/03 om 13.20: Het zal dus nog een tijd duren voor we Moris terug op het veld zien. Vanuit Frankrijk kreeg hij wel een hart onder de riem. Moris kreeg van Hugo Lloris een shirt om hem sterkte te wensen in deze moeilijke dagen. De keeper van Tottenham Hotspur stond onder de lat bij de Fransen toen Moris zich zwaar blesseerde.