Eerste basisplek oogst lof: Tielemans durfde vooruit te spelen en te infiltreren

Eerste basisplek oogst lof: "Tielemans durfde vooruit te spelen en te infiltreren"

29-03-2017 17:17
1

Roberto Martinez gebruikte de oefenwedstrijd in en tegen Rusland (3-3) vooral om te roteren met zijn startelf. Daar profiteerde onder meer Youri Tielemans van, die zich voor het eerst basiskracht mocht noemen in het nationale shirt. Peter Vandenbempt strooit met lof na de prestatie van de jongeling.

"Tielemans heeft alles bij elkaar een goede match gespeeld", opent de journalist bij Sporza. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij in het begin wat nerveus was. Hij was in het begin wat schuchter in zijn acties en liet ballen schieten die hij in zijn beste doen niet laat schieten. Maar het is zijn grote kwaliteit dat hij de plankenkoorts overwonnen heeft."

"In de tweede helft zagen we de goede Tielemans, die vooruit durfde voetballen en infiltreren. Het is wel typisch Roberto Martinez om te overdrijven in het bewieroken van een speler. Ik durf niet te denken dat we Tielemans nu al niet meer kunnen wegdenken uit dit elftal. Je weet nooit wat er nog gebeurt tot het WK", plaatst Vandenbempt een kanttekening.

Welke keuze?
Nu het WK stilaan voor de deur staat, komt Tielemans voor een lastige keuze komende zomer. Trekt hij nu al naar een buitenlandse club of blijft hij nog één jaartje bij RSC Anderlecht, waar hij verzekerd is van speelminuten? "Ik denk wel dat Tielemans heel bewust zijn carrière uitbouwt en geen te grote sprong zal wagen. Dan zal hij zich wel verzekeren van een basisplaats bij een grote club, geen absolute topclub. Als hij bevestigt op een hoger niveau, zal hij dicht bij een basisplaats zitten", denkt Vandenbempt.