AA Gent greep vorige zomer naast topper: Te veel op het spel

AA Gent greep vorige zomer naast topper: "Te veel op het spel"

29-03-2017 14:56

AA Gent gaat als outsider de Play-Offs in, de titel is voorlopig nog ver weg voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck. Gent kan echter wel rekenen op zijn uitblinker, de Japanner Yuja Kubo. Die had afgelopen zomer al naar Gent kunnen komen.

AA Gent volgt de flankspeler blijkbaar al langer. Young Boys Bern kreeg in de zomer al een aanbieding, zo bevestigt technisch directeur Christoph Spycher. De deal ging echter niet door. "Er stond Europees nog te veel op het spel. Hem verkopen betekende dat we een nieuwe aanvaller moesten kopen. Dat zou te veel geld kosten", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

In januari had Gent meer succes, volgens kwatongen door financiële problemen bij Young Boys. "Dat klopt niet, wij zijn een gezonde club. Niet dat we geen transfers nodig hebben, de Zwitserse competitie is op dat vlak zoals de Belgische: een opleidingscompetitie. Met dat verschil dat jullie, door het succes van de Belgen in Engeland, makkelijker aan clubs uit de Premier League kunnen verkopen. Wij slagen daar niet in, wij zijn eerder gericht op Duitsland of Italië. Maar het bod moet wel oké zijn."

Volgens Spycher was Kubo ook nog niet klaar voor een echt grote competitie. "Wij waren zeer tevreden over hem, maar voor een volgende stap moest hij nog wat dingen bijwerken. Eén: meer scoren. En twee: in het laatste derde van het veld meer oog hebben voor de ploegmaats. Minder egoïstisch zijn en meer assists geven". Daar is hij bij AA Gent voorlopig wel aardig in aan het slagen...