Anderlechtman zit op zijn tandvlees: Hij moet wedstrijden overslaan

Anderlechtman zit op zijn tandvlees: "Hij moet wedstrijden overslaan"

29-03-2017 14:00

Anderlecht was voor de interlandbreak aardig op dreef in de Jupiler Pro League, maar één groot vraagtegken blijft Kara Mbodji. De centrale verdediger heeft gespeeld voor Senegal, maar het hoofd van de medische staf wil hem graag zoveel mogelijk sparen.

--> WEDTIP! Anderlecht begint sterk aan Play-Off 1: 3,75 keer je inzet!

Het is geen geheim meer dat Mbodji al een tijdje sukkelt met zijn knie. Hij wordt door Anderlecht met fluwelen handschoenen aangepakt, zo meldt Jochen De Coene van de medische staf. "Kara zit met zijn gekende problemen. Die zijn er en die kunnen we de komende weken ook niet oplossen. Dus heeft de coach, in samenspraak met de medische staf, besloten om hem niet mee te laten doen aan alle groepstrainingen en wedstrijden over te slaan", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Alles spelen gaat absoluut niet voor Mbodji, maar hij moet wel wedstrijdfit blijven. Een bijzonder lastige oefening voor de staf. "Kara moet ondertussen wél aan zijn belasting komen om helemaal wedstrijdfit te zijn. Dat doet hij individueel met Frederik Bracke. Gebeurt dat niet? Dan krijg je een wedstrijd zoals tegen KV Oostende, waarin Kara aan de rust werd gewisseld."

Door die match besefte de verdediger dat hij de handrem moest optrekken. "Hij voelt dat de trein steeds sneller aan het rijden is, maar dat hij niet in de voorste wagon zit. Nu weet Kara: als hij niet in die wagon wil blijven hangen en op het einde van het seizoen kampioen wil worden en zijn transfer wil afdwingen, dat hij aan zijn load moet komen. Vandaar dat hij tijdens onze vorige Europese verplaatsing thuis is gebleven, maar daar wel drie trainingen heeft afgewerkt die gelijkstaan aan de belasting van een wedstrijd."