Boycottende Lierse-fans krijgen het gezelschap van ontslagen Van Meir

Boycottende Lierse-fans krijgen het gezelschap van ontslagen Van Meir

29-03-2017 12:14

Lierse SK slaagde er dit seizoen niet in om te promoveren naar de Jupiler Pro League. Het kostte clubicoon Eric Van Meir zijn baan als hoofdcoach. De Lierse-fans zijn boos op het bestuur en roepen op tot een boycot.

Lierse haalde onder Van Meir over twee periodes de meeste punten in de Eerste Klasse B, maar door de competitieformule was dit niet genoeg om deel te mogen neem aan de beslissende Play-Offs voor promotie. Voorzitter Maged Samy was hard en zette Van Meir zonder pardon op straat. De beslissing zorgde direct voor veel beroering onder de supporters.

Om hun onvrede te laten blijken zullen supportersplatformen GeelZwart, The Yellow Black’s Army en het Supportersverbond komende zondag de krachten bundelen en de match tegen Standard boycotten, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. De initiatiefnemers doen een oproep om niet naar het stadion af te zakken, maar gezamenlijk de match te volgen op één van de grote schermen in de binnenstad. Volgens de krant zal Eric Van Meir zich mogelijk ook tussen de ontevreden supporters voegen. Dit uit respect voor de massale steun die hij heeft gekregen.