Publiekslieveling wil terug naar Genk op zijn voorwaarde

Publiekslieveling wil terug naar Genk op zijn voorwaarde

29-03-2017 10:30

De uitleenbeurt van Laszlo Köteles aan Waasland-Beveren is bijna afgelopen. Deze zomer keert de publiekslieveling terug naar KRC Genk, maar het is nog maar de vraag of hij volgend seizoen op de loonlijst van de Limburgers staat. 

--> GOEIE ODDS! STVV kan alweer winnen in eigen huis: 2 keer je inzet!

De doelman heeft in Genk nog een contract tot 2019. "Normaal gezien keer ik terug en start ik er de voorbereiding. Al had ik nog geen contact met de club. Ik zie een terugkeer zitten, maar slechts op één voorwaarde: spelen. Ik ben ambitieus, weet je. Als ik op de bank moet zitten, kies ik beter voor een andere club", stelt Köteles in Het Belang van Limburg.

Eerder dit seizoen probeerden de Genk-fans de Hongaar in de Luminus Arena te houden met een enquête. "Die actie apprecieer ik nog steeds. De fans zitten in mijn hart. Uiteindelijk heb ik toch de beslissing genomen om te vertrekken. Ik voelde dat ik weg moest. Ik wilde spelen en sommige mensen leken ook blij te zijn met mijn vertrek."

Wie volgend seizoen bij Genk onder de lat staat, is nog niet duidelijk. Köteles kreeg nog geen garanties. De uitleenbeurt van Mathew Ryan is bijna afgelopen en Marco Bizot werd al naar de uitgang gewezen. Nordin Jackers lijkt voorlopig als enige zeker van zijn plaats in de Genkse selectie van volgend seizoen.