Rode Duivel krijgt volle laag: Hoe hij stond te lummelen, ronduit zorgelijk

Rode Duivel krijgt volle laag: "Hoe hij stond te lummelen, ronduit zorgelijk"

29-03-2017 08:00

De Rode Duivels hebben dinsdagavond 3-3 gespeeld op Rusland. Door heel wat wissels in de slotfase gaf België nog een 1-3 voorsprong uit handen, maar het is uiteraard maar een oefeninterland. Toch maakt François Colin van De Witte Duivel zich zorgen.

Colin zag in een flauwe wedstrijd wel nog twee spelers uitblinken. "Laat ons beginnen met de wijze les dat vriendschappelijk voetbal niets leert. Bondscoach Roberto Martinez kan echter weinig positiefs noteren na een uitermate belabberde tweede helft. De enige lichtpunten waren Christian Benteke en Nacer Chadli, twee jongens die niet in de basis staan als de groep compleet is", klinkt het bij Colin.

De analist zag echter meer slechte dan goede dingen. "Verontrustend was alweer de bedrijfsonzekerheid in verdedigend opzicht. Thomas Vermaelen moet dringend wedstrijd spelen op clubniveau en Toby Alderweireld stond net als zaterdag op slappe benen te verdedigen. Ook de manier waarop invaller Yannick Carrasco stond te lummelen en de weg plaveide voor de terugkeer van de Russen was ronduit zorgelijk."

Opvallend genoeg werd het spel minder naarmate er meer basisspeler op het veld kwamen. "Roberto Martinez ging gretig aan het wisselen en het elftal begon steeds meer op dat van zaterdag te gelijken. Het kwam het spel niet ten goede. De druk van de Russen, die een gelijkspel roken, hield echter aan en hun inzet werd beloond. De slap eindigende Belgen moesten de gelijkmaker en een nieuwe kaakslag incasseren tegen een ploeg die de voorbije maanden van voetbaldwergen als Ivoorkust en Qatar verloor."