Vanhaezebrouck snapt vormdip oud-sterkhouders niet. Ligt niet aan hun niveau

Vanhaezebrouck snapt vormdip oud-sterkhouders niet. "Ligt niet aan hun niveau"

28-03-2017 23:30

Met Matz Sels, Sven Kums en Laurent Depoitre verloor AA Gent afgelopen zomer zijn absolute smaakmakers. Bij hun clubs vindt het trio maar moeilijk hun draai. Coach Hein Vanhazebrouck zoekt een oorzaak.

Sels kreeg bij Newcastle bij de start van het seizoen heel wat kritiek te verduren. De Rode Duivel heeft zich niet meer in de ploeg kunnen knokken en moet vooral vrede nemen met een plaatsje op de bank. Ook Laurent Depoitre heeft voorlopig nog geen geslaagd seizoen achter de rug. De spits haalt nog zelden de selectie bij zijn club, FC Porto. Kums, eigendom van Watford, begon goed aan het seizoen maar wordt steeds meer gepasseerd voor een basisplaats bij het Italiaanse Udinese.

Hun ex-coach Hein Vanhaezebrouck reageert op de moeilijke periode van het drietal. "Ik denk niet dat het aan hun niveau ligt. Depoitre was misschien wat ongelukkig in het begin en plots was de trein vertrokken bij Porto. Matz idem: hij is niet minder dan die andere keeper. En voor Kums heeft de trainerswissel geen deugd gedaan”" vertelt hun ex-coach in Het Laatste Nieuws.