Martinez kan emoties niet verbergen: 'Ik ben heel erg teleurgesteld'

Martinez kan emoties niet verbergen: 'Ik ben heel erg teleurgesteld'

28-03-2017 21:56
1

Voor de tweede keer in amper een week tijd slaagde België er niet in om een wedstrijd winnend af te sluiten. Na het 1-1 gelijkspel tegen Griekenland in de WK-kwalificatie bleven De Rode Duivels ditmaal steken op een 3-3 remise tegen Rusland.

In Moskou gaf België, dat weliswaar met een 'B-ploeg' aantrad, een 1-3 voorsprong uit handen. Roberto Martinez was na afloop dan ook niet tevreden. "Ik moet het niet verstoppen, ik ben heel teleurgesteld", citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach.

"We waren naar hier gekomen om een goede wedstrijd te spelen en we mogen die 1-3 nooit meer uit handen geven. Ik zie meerdere redenen waarom we in de laatste twintig minuten zo slecht waren. De zes vervangingen die ik heb doorgevoerd hebben er geen goed aan gedaan. Dan valt de intensiteit weg, het team laat de teugels vieren en dan zakt de concentratie: het gevolg zijn tegendoelpunten."

Toch wilde Martinez ook niet al te streng zijn voor zijn ploeg. "Soms lagen er individuele fouten aan de basis van de tegendoelpunten, maar dat kan gebeuren. Van fouten maken, word je sterker. Daarnaast is het ook een vriendschappelijke wedstrijd en dus moet je alles ook wel in een perspectief plaatsen. Het mag echter geen excuus zijn. Tot slot moet er ook meer winnaarsmentaliteit in dit elftal."