Spanje klopt Frankrijk, Zweden boekt spektakelzege tegen Portugal

28-03-2017 23:15

De Rode Duivels konden dinsdag niet winnen in hun oefenwedstrijd. Twee tegenstanders van de Belgen in groep H deden dat wel. Bosnië-Herzegovina haalde het bij Albanië, terwijl Estland thuis de maat nam van Kroatië. Portugal gaf een 2-0 voorpsrong nog uit handen tegen Zweden en Spanje was een maatje te groot voor Frankrijk.

Albanië - Bosnie-Herzegovina : 1-2
Met een dubbele voorsprong mocht Bosnië gaan rusten. Edin Dzeko benutte al na zeven minuten een strafschop. Senad Lulic verdubbelde de score. Na de pauze scoorde Bekim Balaj nog tegen. Verder kwam Albanië niet

Estland - Kroatië: 3-0
In november van vorig jaar versloegen de Rode Duivels Estland met 8-1, maar blijkbaar heeft het land snel geleerd. Dinsdag legde het verrassend Kroatië over de knie. AA Gent-doelman Lovre Kalinić moest zich drie keer omdraaien. Al in de eerste minuut nam Siim Luts hem te grazen. Pas in het slot van de partij kon Estland verder uitlopen via Konstantin Vassiljev en Sergei Zenjov.

In de EK-kwalificatiecampagne staan Bosnië (tien punten) en Estland (vier punten) respectievelijk derde en vijfde. De Rode Duivels tellen als groepsleider dertien punten. Dan volgt Griekenland met elf punten.

Portugal - Zweden 2-3
Portugal is bezig aan een goede kwalificatiereeks, waarin het nog wel een achterstand van drie punten moet zien goed te maken op Zwitserland. De ploeg begon tegen Zweden uitstekend en stond al binnen 34 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Vedette Cristiano Ronaldo opende de score, waarna Andreas Granqvist (oud-FC Groningen) met een eigen goal de marge verdubbelde. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Portugezen, maar in de tweede helft kantelde het duel volledig.

Viktor Claesson poetste met twee treffers de achterstand weg, waarna een eigen doelpunt van Joao Cancelo in blessuretijd zelfs de zege opleverde voor Zweden. De Scandinaviërs tankten daarmee vertrouwen voor het restant van de WK-kwalificatie, waarin het Oranje onder zich moet zien te houden.

Frankrijk - Spanje: 0-2
Frankrijk, dat ongenaakbaar aan kop staat in Groep A, liet zich in Parijs verrassen door Spanje. De bezoekers maakten het verschil pas na rust. Eerst benutte David Silva na 67 minuten een strafschop. Tien minuten later was Deulofeu het eindstation van een vlot lopende aanval.