Tielemans blij met basisdebuut: Tevreden met mijn eigen prestatie

Tielemans blij met basisdebuut: "Tevreden met mijn eigen prestatie"

28-03-2017 20:19

Youri Tielemans mocht dinsdag voor de eerste keer starten bij de nationale ploeg. Na de wedstrijd was de middenvelder van Anderlecht tevreden met zijn eigen prestatie. Hij baalde voor de camera van Sporza wel door de late 3-3.

"Ik ben heel blij met mijn individuele prestatie. Ik wist voor de wedstrijd dat ik ging starten en ik denk dat ik goed heb gedaan. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg ik meer en meer vertrouwen. Ik voelde me echt goed in de ploeg."

"Voor mij was een mooie ervaring in een mooi stadion op een mooi veld. Ik denk dat we na het eerste kwartier en voor het slotkwartier ook goed speelden. Het is wel zeer jammer dat we het op einde van de wedstrijd nog zo weggeven."

Klaar voor Play-Off 1
Even na de rust verving Roberto Martinez Tielemans. Vrijdag moet de middenvelder weer de wei in. Dan speelt hij met Anderlecht op het veld van Zulte Waregem in Play-Off 1. "Ik ben klaar om vrijdag weer te spelen. De trainer zei dat ik na de rust nog tien minuten ging spelen. Dat had ook te maken met de wedstrijd van vrijdag, omdat ik dit seizoen ook al veel speelde. Ik denk dat ik vrijdag fris ga zijn. Dat mijn voet is ingepakt? Dat is niet erg. Het was gewoon stamp en dit is een voorzorgsmaatregel."

Lees ook: Rode Duivels verspelen in de slotfase de overwinning tegen Rusland