Rode Duivels verspelen in de slotfase de overwinning tegen Rusland

28-03-2017 19:44

De Rode Duivels hebben de verre en onnodige trip naar Rusland met een sisser afgesloten. In het Fisht Stadium lieten de Belgen zich vangen in de slotfase. In de extra tijd scoorde de Russen de 3-3,

Zoals verwacht voerde Roberto Martinez heel wat wissels door na de 1-1 tegen Griekenland. Zo mochten Thomas Foket (AA Gent) en Youri Tielemans (Anderlecht) voor de eerste keer starten bij de nationale ploeg. Voorin kreeg Benteke de voorkeur op de uitblinker van afgelopen weekend, Romelu Lukaku.

Het 'nieuwe' België moest in Sotsji even zoeken naar de juiste vorm. De Russen profiteerde daarvan en kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong. Viktor Vasin zorgde voor de 1-0. Ondanks de vroege opdoffer speelden de Belgen best aardig en een kwartier later volgde al de gelijkmaker. Na een fout op Christian Benteke in de zestien zette Kevin Mirallas elf meter de 1-1 op het bord. Voor Mirallas was het lang geleden dat hij nog eens scoorde voor de nationale ploeg

Uitblinker Benteke
Daarna bewees Benteke nogmaals hoe belangrijk hij kan zijn voor de nationale ploeg. Met twee doelpunten zorgde hij voor de 1-3 ruststand. Eerst scoorde Benteke nadat hij goed aan het opletten was. Daarna bewees hij zijn sprong- en kopkracht bij een vrije trap.

De tweede helft leek een lange tijd een maat voor niets. Beide bondscoaches voerden heel wat wissels door en spelbeeld zakte zienderogen. Op een kwartier van het einde kwam er toch weer wat spanning in de match. Aleksey Miranchuk trof raak. De Belgen leken de 2-3 over de streep te trekken, maar in de blessuretijd maakte Aleksandr Bukharov alsnog gelijk.

Russia vs Belgium 3:3 door retista