Club Brugge doet oproep aan abonnees: 'Verkoop jullie zitjes'

Club Brugge doet oproep aan abonnees: 'Verkoop jullie zitjes'

28-03-2017 17:22

Club Brugge heeft een opvallende manier bedacht om meer volk naar het stadion te lokken. Het wil in Play-Off 1 een maximale bezetting hebben en draagt de abonnees dan ook om hun zitje te verkopen als ze zelf niet komen.

De abonnees in kwestie hoeven niets te doen, behalve verwittigen dat ze niet komen. Club Brugge weet dan dat het zitje vrij is en verkoopt het door. De abonnee krijgt een financiële compensatie. Sommige abonnees geven hun abonnement door als ze niet kunnen komen, maar anderen laten hun zitje gewoon leeg. Als de wedstrijd uitverkocht is kan dat bijzonder frustrerend zijn. Afhankelijk van waar de plaats zich bevindt kan de abonnee 5 tot 20 euro recupereren.

Club Brugge heeft zelf via de website een systeem opgezet. "Je doorloopt enkele snelle stappen, kiest voor welke wedstrijd je je zitje wil vrijgeven en krijgt een mail om te bevestigen dat alles goed verlopen is. Let op: Eenmaal je je zitje vrijgeeft is dit onomkeerbaar. Werd jouw zitje door Club Brugge aan iemand anders verkocht? Dan krijg je na de wedstrijd een mail met de bevestiging dat je compensatie ten laatste eind mei zal gestort worden op het door jou doorgegeven rekeningnummer!"