Verhaeghe krijgt steun vanuit Charleroi: Dat is allemaal toogpraat

Verhaeghe krijgt steun vanuit Charleroi: "Dat is allemaal toogpraat"

28-03-2017 15:45

Bart Verhaeghe staat sinds 2011 aan het roer bij Club Brugge, sinds 2015 is hij ook vicevoorzitter bij de Voetbalbond. In een paar jaar is Verhaeghe uitgegroeid tot een bijzonder machtig man in de Belgische voetbalwereld. Mehdi Bayat, directeur bij Charleroi en ook bestuurslid bij de Bond, nuanceert dat.

Sinds de komst van Verhaeghe wil Club Brugge Anderlecht naar de kroon steken als grootste club van België. "Over de laatste veertien jaar - en dat zeg ik niet alleen - spreken de cijfers van Anderlecht voor zich. Maar het klopt dat Club Brugge sinds de komst van Bart Verhaeghe een situatie creëert waarin het kan concurreren met Anderlecht. De 'nieuwe sterke man' van het Belgische voetbal, dat vind ik evenwel belachelijk", vertelt Bayat in Sport/Voetbalmagazine.

Bayat vindt dat de macht binnen het Belgische voetbal nog altijd in evenwicht is. "Ik weet wel dat de pers graag dat soort verhalen opdist, want dat verkoopt goed. Maar ik zie geen enkele machtsgreep van wie dan ook. Bart Verhaeghe is de baas van de Bond, maar als je de lijn doortrekt, dan kun je zeggen dat Roger Vanden Stock de baas is van het profvoetbal. Uiteindelijk is dat allemaal toogpraat."