'Chelsea wenst Arsenal-ster en Bakayoko, Rode Duivel op schaduwlijst'

'Chelsea wenst Arsenal-ster en Bakayoko, Rode Duivel op schaduwlijst'

28-03-2017 15:10

Chelsea wil rivaal Arsenal beroven van Alexis Sánchez. Volgens The Guardian heeft de club van de Chileen topprioriteit gemaakt voor de komende transferperiode. Ook Southampton-verdediger Virgil van Dijk moet naar Londen komen. Romelu Lukaku staat voorlopig op de schaduwlijst.

In totaal wil Chelsea vier nieuwe spelers halen: Sánchez, Van Dijk, AS Monaco-middenvelder Tiemoué Bakayoko en een linksback. Voor die positie zijn David Alaba (Bayern München) en Alex Sandro (Juventus) in beeld. Mocht Diego Costa vertrekken, dan gaat Chelsea ook nog op zoek naar een spits. In dat geval komen Alvaro Morata (Real Madrid) en Romelu Lukaku (Everton) in beeld.

Maar Sánchez is absolute topprioriteit voor Chelsea. De Evening Standard meldt dinsdag dat Arsenal 55 miljoen euro vraagt voor de Chileen als hij zijn in 2018 aflopende contract voor de zomer nog niet verlengd heeft. Sánchez eist een forse salarisverhoging van Arsenal en is bovendien ontevreden over de prestaties van de club. Ook Paris Saint-Germain, Juventus en Internazionale willen de aanvaller.