'Napoli wil Mertens zijn zin geven en komt met nieuwe topaanbieding'

'Napoli wil Mertens zijn zin geven en komt met nieuwe topaanbieding'

28-03-2017 14:25

Napoli wil Dries Mertens koste wat kost in Napels houden. De Italiaanse topclub wil tijdens de onderhandelingen ver gaan om met Dries Mertens een akkoord te vinden.

De huidige verbintenis van Mertens loopt nog door tot en met de zomer van 2018, maar Napoli wil het contract met onze landgenoot zo snel mogelijk openbreken. Mertens heeft het geweldig naar zijn zin bij Napoli, de nummer drie uit de Serie A. Het is echter geen geheim dat de 29-jarige aanvaller droomt van een transfer naar de Premier League.

Mertens zou zijn contract alsnog willen verlengen, zodat Napoli een fikse transfersom voor hem kan ontvangen. De Rode Duivel beleeft het beste seizoen uit zijn loopbaan met 25 treffers in 36 duels en zou volgens Italiaanse bronnen daarom drie miljoen euro per jaar verlangen. Napoli wilde in eerste instantie niet verder gaan dan 2,5 miljoen euro.

Il Mattino
 schrijft dinsdag dat de clubleiding nu alsnog van plan is om hem zijn zin te geven. De krant verwacht een driejarige verbintenis voor Mertens, die nu nog voor 1,2 miljoen euro per jaar op de loonlijst staat. Hij mag zich dus sowieso verheugen op een fikse salarisverhoging.