Krijgt Van Holsbeeck een bekende opvolger? Hij heeft de kwaliteiten

Krijgt Van Holsbeeck een bekende opvolger? "Hij heeft de kwaliteiten"

28-03-2017 12:30
2

Herman Van Holsbeeck is al veertien jaar sportief manager bij Anderlecht, hij nam die job in 2003 over van Michel Verschueren. Van Holsbeeck kan echter niet eeuwig aanblijven en ziet zelfs een opvolger in de buurt.

De manager doet al lang zaken met de familie Bayat, Mogi en Mehdi zijn persoonlijke vrienden geworden. Hij denkt aan die laatste om hem op te volgen. "Als men mij op dit ogenblik vraagt wie er op een dag mijn plaats zou kunnen innemen, dan zie ik geen 45 kandidaten. Wie zijn degenen die het potentieel hebben en hun kwaliteit al bewezen hebben? Michel Louwagie, maar die is van mijn leeftijd. Vincent Mannaert, maar die zit bij Brugge en die heb ik vijftien jaar geleden al aanbevolen. Voorts is er nog Mehdi, die het voordeel van zijn leeftijd heeft, die de kwaliteiten heeft en die bezig is zijn weg te maken", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Van Holsbeeck denkt dat de huidige directeur van Charleroi perfect past bij Anderlecht. "Velen denken aan de onmiddellijke resultaten en nemen beslissingen volgens de waan van de dag. Mehdi heeft ook zijn ideeën, hij weet waar hij naartoe wil, maar hij is er ook om akkoorden te vinden. Hij kan mensen met verschillende meningen samenbrengen, hij is een verzoener."

Voorlopig wil Van Holsbeeck echter zijn plaats nog niet afstaan, dat kan immers ook niet. "Dat is moeilijk, want hij is totaal in beslag genomen door Sporting Charleroi. Als u me vraagt wat ik van Mehdi Bayat denk, dan antwoord ik u dat hij veel kwaliteiten heeft. Maar als men me vraagt om na te denken over mijn opvolger, dan zeg ik: dat is nu niet aan de orde. Ik wil hem niet in een lastig parket brengen bij Charleroi."