CEO van Voetbalbond is Club Brugge-supporter: Niet hier dankzij Verhaeghe

CEO van Voetbalbond is Club Brugge-supporter: "Niet hier dankzij Verhaeghe"

28-03-2017 11:30
1

De Belgische voetbalbond kreeg afgelopen jaar een nieuwe CEO: Koen De Brabander. Hij is de opvolger van Steven Martens, maar komt in tegenstelling tot Martens zelden in het nieuws. Het Nieuwsblad gaat hem voor één keertje opzoeken.

De Brabander heeft er al een lange carrière opzitten in het bedrijfsleven. “Ik koos uiteindelijk voor accountancy en fiscaliteit en ging als bedrijfsrevisor, toen een jong beroep, aan de slag bij BDO. Ik kon er mij snel profileren én later inkopen, ik heb de laatste tien jaar mee dat bedrijf gemanaged. Toen ik startte, waren we met zo'n twintig medewerkers, toen ik er na dertig jaar vertrok met 600. Al die tijd was ik al een groot voetballiefhebber: ik zag veel matchen op televisie, ging al eens kijken naar de nationale ploeg en naar Schalke 04 en was supporter van Club Brugge."

De Brabander was liefst twaalf jaar aan het werk bij Club Brugge en heeft er zijn strepen verdiend. Toch is het volgens hem niet Bart Verhaeghe die hem binnenloodste. "Ik werd geen CEO bij de Voetbalbond dankzij Club-voorzitter Bart Verhaeghe, zoals in de pers werd gesuggereerd. Want ik was voorheen ook commissaris van Hudson, het bedrijf van Ivan De Witte en van Elex, van Roland Duchâtelet, adviseerde de UEFA. Maar men zag alleen in het Staatsblad: commissaris Club Brugge", aldus De Brabander.

Hij is dan ook absoluut geen jaknikker voor Verhaeghe. "Ik ben niet de uitvoerder van vicevoorzitter Bart Verhaeghe. Koen De Brabander heeft zijn eigen identiteit en eigen visie. Het is simpel: ik werd gebeld door headhuntersbureau Hudson, dat op zoek was naar een CEO en werd geselecteerd uit 130 kandidaten. Er is geen eenduidig antwoord waarom ik voluit mijn kans ben ­gegaan. Niet omwille van de salariëring alvast. Ik was 52 jaar, stond dertig jaar in de bedrijfswereld, voetbal was mijn passie en ik kon mijn juridische, financiële en managementcompetenties vertalen op de voetbalbond … Ik wilde gewoon graag."