34 fans betalen klein fortuin voor Rode Duivels: Op terras ben je ook geld kwijt

34 fans betalen klein fortuin voor Rode Duivels: "Op terras ben je ook geld kwijt"

28-03-2017 09:45

De Rode Duivels spelen dinsdagavond een oefeninterland tegen Rusland, een match die waarschijnlijk de geschiedenisboeken niet zal halen. Toch kunnen ze rekenen op de steun van hun supporters ... ze komen met 34 mensen.

--> Rode Duivels spoelen Griekse ontgoocheling door in Rusland: 2,3 keer je inleg!

Zot zijn doet geen zeer, dus waarom geen match van de Rode Duivels meepikken in het afgelegen Sotsji? Alles samen kost deze verplaatsing 750 euro per persoon, maar dat mag de pret niet drukken. Michaël Vandersteen, organisator van de reis, heeft nooit getwijfeld aan de opkomst. 

"Dat er voor een oefenmatch in Sotchi geen honderden kandidaten zouden zijn, wist ik op voorhand, maar ik heb geen seconde getwijfeld om dit te organiseren r is nu sprake van oefenwedstrijden in het najaar in Japan: wees maar zeker dat ik ernaartoe ga en de trip organiseer voor andere geïnteresseerden", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vandersteen vindt dit een uitstekende manier om te reizen. "Ik wil de wereld zien en voetbal brengt me op plaatsen waar ik anders nooit zou komen. Ik denk niet dat ik anders snel een vakantie in Sotchi zou boeken", lacht hij.

Niet te duur
De hoge kostprijs is geen struikelblok voor de fans, ook niet voor Luc Van Rillaer. "Ach, als je thuisblijft en naar de winkel gaat of een terrasje doet, ben je ook geld kwijt. Sotchi is een mooie naam op ons palmares. Maar weet je wat ik misschien nog het belangrijkste vind? Dat we tijdens die buitenlandse trips met de nationale ploeg altijd veel lachen. Vlamingen en Walen, tous ensemble. Voetbalhumor is universeel en we amuseren ons keer op keer te pletter. Dat is onbetaalbaar."