Oranje-held maakt furore in Engeland: Hij kan echt overal heen

Oranje-held maakt furore in Engeland: "Hij kan echt overal heen"

28-03-2017 08:00

Chris Gunter is lyrisch over Jaap Stam. De sterspeler van Reading heeft de manager van de club heel hoog zitten en is bang dat Stam na dit seizoen vertrekt naar een grotere club.

"Hij kan echt overal heen als manager en dat is zorgwekkend voor ons", zei Gunter in gesprek met The Daily Mirror. West Ham United wordt genoemd als vervolgstap voor Stam, die met Reading op de vijfde plek staat in het Championship en meedoet om promotie naar de Premier League. "Jaap Stam is de beste manager waaronder ik heb gewerkt. Hij is ongelooflijk goed."

"Alles wat hij heeft gedaan heeft veel indruk op me gemaakt. De manier waarop hij zich presenteert en de informatie die hij overbrengt naar de spelers… Dat is gewoon eng", aldus Gunter. "Ik verliet trainingen weleens met het gevoel: 'Ik ben al tien jaar rechtsback en ik heb dáár nooit aan gedacht? Niemand heeft me zoiets ooit eerder verteld'. Stam zorgt daarvoor."

"In de FA Cup tegen Manchester United zong het hele stadion zijn naam. Hij heeft natuurlijk een indrukwekkende carrière achter de rug. Maar je kunt overal voor terecht bij hem. Die combinatie is geweldig. Stam gaat een grote carrière als manager tegemoet", weet Gunter.