Belgische coach over flirt met Club Brugge: Dat heb ik niet gedaan

Belgische coach over flirt met Club Brugge: "Dat heb ik niet gedaan"

28-03-2017 07:15

Bij Zulte Waregem heeft Francky Dury het roer stevig in handen, zijn krediet lijkt wel eindeloos aan de Gaverbeek. Nochtans had het ook anders kunnen lopen voor de coach. Hij zat ooit ei zo na bij Club Brugge, maar die deal sprong af.

Dury werd gecontacteerd toen Adrie Koster nog coach was van Club Brugge. Uiteindelijk bleef de Nederlander nog, maar het raakte via de krant bekend dat Dury gepraat had met Club Brugge. "Ik leef niet in het verleden, het is ook uitgepraat met de betrokkenen. Ik heb toen niet het beste van mezelf laten zien: er waren contacten, maar in zo’n situatie moet je je club waarschuwen en een zaakwaarnemer aanstellen. Dat heb ik niet gedaan. Mijn spelers lazen in de krant wat er gebeurde, en dan kun je niet meer naar behoren functioneren", zo geeft Dury toe in Humo.

Dury verbrak zelfs zijn contract bij AA Gent omdat hij rond was met Club Brugge. Uiteindelijk bleek dat een geluk bij een ongeluk: hij kwam bij de bond terecht. "Die periode is heel belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als coach. Na een halfjaar bij de bond ben ik naar Waregem teruggekeerd. De knowhow die ik er had opgedaan, is me toen goed van pas gekomen. We stonden veertiende, met nog elf wedstrijden te spelen: iedereen zag in mij de redder. Na zeven matchen waren we gered. Al zeg ik het zelf: dat was een straffe stoot!"