Ex-Anderlechtheld aan rolstoel gekluisterd: Ik heb dit niet verdiend

Ex-Anderlechtheld aan rolstoel gekluisterd: "Ik heb dit niet verdiend"

28-03-2017 07:00
1

Sporza ging op bezoek bij de sterren van het Anderlecht uit 2000-2001, de ploeg die toen een schitterende Europese campagne bij mekaar speelde. Ook de toenmalige reservekeeper Zvonko Milojevic kwam aan bod. Die is aan een rolstoel gekluisterd na een auto-ongeluk in 2007. Hij blijft overtuigd dat hij ooit terug kan stappen.

Milojevic is verlamd aan beide benen, maar vindt veel steun bij zijn familie. "Enkel door positief te blijven kan ik het leven voor mezelf en mijn familie iets makkelijker maken. Dat zou het simpelst zijn. Ik kan mijn armen in de lucht gooien en zeggen: arme ik. Het is gedaan. Maar ik haal elke dag het maximum uit mezelf. Ik probeer mezelf een kwalitatiever leven te geven zonder mijn familie te veel te belasten. Ik heb een liefdevolle familie, die me onvoorwaardelijk steunt."

"Ik ben ongelukkig dat ik in deze situatie zit, terwijl ik dat niet verdiend heb. Al mijn plannen hebben te maken met revalidatie. Ik heb geen ambities meer in de sportwereld. Ik heb enkel nog de ambitie om ooit weer te kunnen wandelen. Op eigen kracht vijf of tien stappen zetten. Voor mij zou dat al meer dan voldoende zijn. Die vijf of tien stappen zijn heel belangrijk voor mij. Dat wil ik vroeg of laat realiseren."