Beloften starten goed aan EK-kwalificatiecampagne, goals van Brugge en Standard

27-03-2017 21:51

De Belgische U21 is goed begonnen aan de EK-kwalificatiecampagne begonnen. Maanden versloegen de beloften Malta met 2-1. Ryan Mmaee (Standard) en Dions Cools (Club Brugge) zorgden voor de doelpunten.

De troepen van Johan Walem maakten al voor de aftrap indruk. Samen zongen ze de Brabançonne a cappella. De Belgen waren tegen Malta de betere ploeg, maar het duurde lang alvorens er een eerste doelpunt op het scorebord kwam. Uiteindelijk was het Mmaee die in de 43e minuut de netten deed trillen. De speler van Standard had wel het geluk aan zijn kant.

Tien minuten na de koffie gaf Dion Cools de Belgische beloften wat meer ademruimte. Na een vrije trap kopte de verdediger van Club Brugge raak. Dat doelpunt bleek even later cruciaal te zijn, want Grech scoorde in 69e minuut nog tegen.

Uiteindelijk hielden de Belgen stand en pakten ze hun eerste zege. De Belgen proberen zich nu te plaatsen voor het EK, daar worden ook de tickets voor Olympische Spelen 2020 in Tokyo verdeeld. Pas over een half jaar spelen de U21 weer een kwalificatieduel. Op 4 september is Turkije de tegenstander.