Blijft OHL toch in Vlaamse handen? Vraag is of die hiertoe bereid zullen zijn

Blijft OHL toch in Vlaamse handen? "Vraag is of die hiertoe bereid zullen zijn"

27-03-2017 19:52

Oud-Heverlee Leuven heeft nood aan een financiële injectie en was daarvoor op zoek naar een nieuwe investeerer. De club had een Chinese kandidaat gevonden, maar het Leuvense stadsbestuur geeft de voorkeur aan een Belgische investeerder. Dat verklaarde burgemeester Louis Tobback tegenover Het Nieuwsblad.

"We hebben in het verleden altijd onze voorkeur uitgesproken voor een binnenlandse oplossing. Die is echter nooit opgedaagd. We betreuren dat OHL verplicht was financiële middelen te zoeken in het buitenland. Het vijftal ondernemers dat zich nu aandient zien er wel ernstige mensen uit.

"Vraag is echter hoeveel geld ze bij mekaar kunnen brengen, wetende dat bijvoorbeeld Marc Coucke al 25 miljoen euro in Oostende heeft gepompt", aldus Tobback, die hoopt dat de deal met de Vlaamse investeerder in orde geraakt.

"Ik lees dat de groep investeerders eist dat in ruil voor hun investering het huidige bestuur moet opstappen. Vraag is of die hiertoe bereid zullen zijn. Als stadsbestuur zijn we alleszins niet van plan om ons in hun onderlinge vetes en afrekeningen te gaan mengen."