Martinez laat in zijn kaarten kijken: Ik ga zes vervangingen doorvoeren

Martinez laat in zijn kaarten kijken: "Ik ga zes vervangingen doorvoeren"

27-03-2017 19:25

De Rode Duivels spelen dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Rusland. Voor velen lijkt dit een overbodig partij, maar daar gaat bondscoach Roberto Martinez niet mee akoord.

Door het drukke programma van de spelers bij hun clubs, is niet iedereen overtuigd van het nut van een oefenwedstrijd in deze fase van het seizoen. "Je kan hier nochtans veel van leren. Voor ons is dit echt bruikbare tijd", aldus Martinez op een persconferentie. "Geloof mij, Rusland beschouwt dit echt niet als een vriendschappelijk duel. Het is een competitief elftal, dat bovendien geen kwalificatiewedstrijden kan spelen."

De bondscoach moet het tegen Rusland stellen zonder enkele sterkhouders. Onder de lat wordt Thibaut Courtois sowieso vervangen door Simon Mignolet. Achterin komt Vermaelen in de plaats van Ciman. "Dat Mignolet en Vermaelen zouden starten was voorzien. Ik wil hen zien spelen. Verder ga ik zes vervangingen doorvoeren. Het wordt dus een mix van de spelers van zaterdag en nieuwe namen. Spelers die anders naast de basis vallen, krijgen nu een mooie kans om zich te bewijzen."