Alderweireld kijkt uit naar treffen met Rusland: Dat is toch interessant

Alderweireld kijkt uit naar treffen met Rusland: "Dat is toch interessant"

27-03-2017 18:16

De Rode Duivels spelen dinsdagavond een vriendschappelijk wedstrijd in en tegen Rusland. Toby Alderweireld zal hoogstwaarschijnlijk nog eens naast Thomas Vermaelen spelen centraal in de defensie.

De wedstrijd tegen Rusland valt op een ongelukkig moment, maar toch kijkt de speler van Tottenham uit naar het treffen. “We wisten op voorhand dat deze wedstrijd op de planning stond. We waren dus voorbereid. We willen een resultaat neerzetten, een goede prestatie leveren. In Sochi worden wedstrijden voor het WK gespeeld. Dat is toch interessant, zeker ook omdat het stadion zal vol zitten”, vertelde Alderweireld op een persconferentie.

"Op die manier kunnen we de sfeer toch al eens proeven. Het zal niet makkelijk worden want de Russen hebben ook wat te bewijzen. Ze organiseren volgend jaar het WK en zijn niet zo goed bezig. Ik voel dit niet aan als een vriendschappelijke wedstrijd. We spelen voor ons land en om te winnen."

Alderweireld zal nagenoeg zeker in de basis beginnen naast Vermaelen. "Ik kijk er ook naar uit om Thomas Vermaelen samen te spelen. Dat is wel aangenaam. Er is nog niet over een spelsysteem gesproken. Maar als de coach met vraagt om rechtsachter te worden, zal ik daar ook spelen."