Anderlecht-product dacht aan vertrek: Maar toen kwam Mertens naar me toe

Anderlecht-product dacht aan vertrek: "Maar toen kwam Mertens naar me toe"

27-03-2017 14:48
1

Bij RSC Anderlecht kreeg Samuel Bastien nooit echt kansen, dus besloot de jongeling in Italië aan zijn carrière te bouwen. Dat bracht hem momenteel bij AC Chievo, waar Bastien naar zijn mening te weinig kansen krijgt. Gelukkig kon Dries Mertens hem wat in toom houden.

De twintigjarige middenvelder was het in de wintermercato kotsbeu. "Ik ben in januari naar het bestuur gestapt en heb om mijn vertrek gevraagd, maar de club ging niet akkoord. Maar ik ben jong en wil minuten maken", aldus Bastien in La Dernière Heure. Enkele dagen later stond de confrontatie met SSC Napoli op het programma. "Na die match kwam Dries Mertens naar mij. Hij vertelde me dat de Serie A nu eenmaal geen gemakkelijke competitie is."

"In Italië zijn er niet veel talenten die meteen mogen spelen. Hij zei me dat ik rustig moest blijven en geduld moest tonen. Ik heb hier getekend voor drie seizoenen. Chievo beslist natuurlijk over mijn toekomst, maar ik wil zo snel mogelijk spelen. Na het seizoen gaan we met mekaar om de tafel zitten en dan zien we wel", besluit Bastien.