Weiler had Iseka en Lukebakio niet nodig: Het was een paleisrevolutie

Weiler had Iseka en Lukebakio niet nodig: "Het was een paleisrevolutie"

27-03-2017 14:26
2

Bij RSC Anderlecht is iedereen stilaan overtuigd van de kwaliteiten van René Weiler. De Zwitserse trainer geldt als iemand met een rechtlijnige visie. Vraag dat maar aan Aaron Leya Iseka en Dodi Lukebakio, twee toptalenten die Weiler niet nodig had. Herman Van Holsbeeck verdedigt die keuze. 

Ook voor de ervaren manager was de binnenkomst van de kersverse coach even slikken. "Weiler kreeg ook intern kritiek omdat hij ons op bepaalde mankementen wees van onze terecht geprezen jeugdopleiding. "Het volstaat niet om een actie te kunnen maken om een wereldspeler te worden", zei hij. "Je bent 3 minuten in balbezit, maar wat doe je die andere 87 minuten?" Dat was even slikken voor ons", aldus Van Holsbeeck bij Sporza.

Onder meer Leya Iseka en Lukebakio, nochtans gezien als parels van de jeugdopleiding, moesten hun geluk gaan beproeven op uitleenbasis. "Het was een paleisrevolutie toen hij Lukebakio en Iseka liet vertrekken, omdat die twee de hemel werden ingeschreven", weet Van Holsbeeck. "Maar hij zei ook: "Als ze na 3 maanden op het punt staan om voor Real te tekenen, zal ik de eerste zijn om te zeggen dat ik me vergist heb"."