Van Holsbeeck hekelt ex-spelers: Daarom zijn wij geen kampioen geworden

Van Holsbeeck hekelt ex-spelers: "Daarom zijn wij geen kampioen geworden"

27-03-2017 13:45
1

Herman Van Holsbeeck haalde afgelopen zomer een totaal onbekende coach naar Anderlecht. René Weiler werd met heel wat voorbehoud benaderd, maar staat nu wel aan kop. Voor Van Holsbeeck is het duidelijk: dit is een coach die jaren moet blijven.

Bij Sporza laat Van Holsbeeck weten dat Weiler in de eerste maanden vooral puin heeft geruimd. De lastige jongens moesten weg. "Hij heeft de kleedkamer uitgekuist. Dat was de reden waarom we de voorbije jaren geen kampioen werden. Ik denk dat het belangrijk is dat de spelers perfect weten welke lijn de club heeft uitgestippeld. Vooral voor de bankzitters, want je hebt er altijd die ontevreden zijn", zo vertelt hij aan Sporza.

Weiler zal nu een tijdje niet ter discussie staan. "Nu geven we met de contractverlenging van Weiler het signaal: met hem gaan we door. Of de bal in de play-offs nu 5 centimeter naar links of naar rechts valt, dat zal ons idee niet veranderen. Als we derde worden? Zelfs dan zal Weiler als trainer van Anderlecht aan het nieuwe seizoen beginnen. Op basis van zijn kwaliteiten. Hij maakt spelers beter én hij kan een groep smeden."

Eerder dit seizoen had Weiler het nochtans niet gemakkelijk. "Op de moeilijke momenten zei Weiler tegen ons: 'Geef me het vertrouwen, want overal waar ik gekomen ben, heb ik een ploeg gebouwd. Nu is het moeilijk, maar als ik moet sterven, dan sterf ik liever met mijn principes. Als ik het niet kan maken als trainer, dan ga ik wel iets anders doen.' Dat hoor je niet vaak van een trainer. Ik houd wel van die mentaliteit."

Eén uitschuiver
Weiler ging wel één keer uit de bocht, toen hij zijn spelers publiekelijk beschimpte na een nederlaag tegen Waasland-Beveren. "Een trainer die zijn eigen club afvalt naar de buitenwereld toe, dat kan niet. Maar Weiler is emotioneel intelligent genoeg om dan te zeggen dat hij die fout niet meer mag maken. Op Anderlecht moet je je boven het geheel proberen te plaatsen. Winnen of verliezen."