Hadden 60.000 tickets kunnen verkopen voor komst Manchester United

"Hadden 60.000 tickets kunnen verkopen voor komst Manchester United"

27-03-2017 11:06
2

Anderlecht slaagde er begin dit seizoen niet in zich te kwalificeren voor de Champions League. De Europa League lijkt dan altijd een magere troostprijs, maar Anderlecht staat in de kwartfinale wel tegenover grootmacht Manchester United. De fans lopen storm voor de topaffiche.

--> EUROPESE GLORIE! Anderlecht wint de Europa League! Van €10 naar €120!

"Als manager redeneer je dat de titel en het bijhorende Champions League-ticket financieel het belangrijkste zijn", aldus Herman Van Holsbeeck bij Sporza. "Het verschil met de Europa League is immers enorm. Maar nu we zo ver geraakt zijn in die Europa League, voel je dat het leeft in de club. In het Frans zeggen ze "l'appetit vient en mangeant" (je krijgt honger door te eten, nvdr.)."

Enig minpunt voor zo'n grote affische is dat het huidige stadion eigenlijk te klein is. "Als we 60.000 tickets hadden kunnen verkopen, dan hadden we ze verkocht. Dat bewijst trouwens dat we een nieuw, groter stadion kunnen vullen. Ik voel dat we de spelers in de Europa League niet zullen kunnen tegenhouden. Ze hebben allemaal de ambitie om naar een topcompetitie te vertrekken en waar vind je een beter podium dan in een Europese kwartfinale tegen Manchester United?"