Degryse vraagt respect voor twee Rode Duivels: Chapeau aan hen

Degryse vraagt respect voor twee Rode Duivels: "Chapeau aan hen"

27-03-2017 09:15
1

De Rode Duivels stelden zwaar teleur tegen Griekenland met een 1-1, maar er was niet overal malaise. Marc Degryse zag twee Rode Duivels die wél hun volledige potentieel hebben getoond.

--> LUKAKU Goals: Rode Duivel wordt topschutter in Engeland, 2 keer je inzet!

Ten eerste was Nacer Chadli een schot in de roos op de rechterflank, waar hij Meunier moest vervangen. "Roberto Martínez heeft een uitstekende keuze gemaakt door Nacer Chadli op de rechterflank te posteren. Chadli speelde een goeie match en toonde zich zo een betrouwbaar alternatief voor Meunier. Dat heeft de bondscoach goed ingeschat - hij zal op training vastgesteld hebben dat Chadli toch meer zekerheid en kwaliteit biedt dan bijvoorbeeld Foket", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Bovendien deed ook Lukaku wat hij kon in een ondankbare positie. "Ook chapeau aan Lukaku. Hij kende een frustrerende avond en kreeg nauwelijks bruikbare ballen, maar behield desondanks de focus tot de laatste minuut - getuige zijn doelpunt en de knappe kopbal. Lukaku heeft serieuze stappen gezet. Vergeet niet dat het niet om uitgespeelde kansen ging. Hij heeft het zélf moeten forceren. De ploegmaats kunnen nog iets van de koele attitude van Lukaku leren. Mertens liet zich intimideren door de Grieken, ook bij Fellaini zag ik de frustraties groeien ... Dat is toch een werkpunt. "