Moet Club Brugge de aftocht blazen? Hij maakt Anderlecht kampioen

Moet Club Brugge de aftocht blazen? "Hij maakt Anderlecht kampioen"

27-03-2017 07:45

De Play-Offs komen er stilaan aan, daarin zullen vooral Anderlecht en Club Brugge strijden voor de titel. Het Nieuwsblad laat zijn reporters een kleine voorspelling doen. Frank Buyse begint en gaat resoluut voor Anderlecht.

Anderlecht zal het volgens Buyse halen door het surplus aan kwaliteit. "Dit jaar wordt het de titel van het meeste pure kwaliteit en van de topscorer (Teodorczyk, red.) die zijn ploeg kampioen maakt, Club is te zeer gehavend en mist de obsessie van vorig seizoen - de spelersgroep althans."

Gent en Oostende worden nog gevaarlijke klanten in Play-Off 1. "AA Gent heeft de trainer en de kwaliteit om minstens in de top drie te finishen, Oostende moét en zal kracht putten uit de dramatische bekerfinale."

De andere twee clubs zullen volgens Buyse geen rol van betekenis spelen. "Bij Charleroi kan Mazzu met zijn bescheiden spelersgroep niet blijven wonderen verrichten en komen de Zebra's te kort voor een Europees ticket. En bekerwinnaar Zulte Waregem zal het nog een paar matchen kunnen opbrengen maar uiteindelijk toch motivatie tekortkomen: het finisht vermoeid maar zeer voldaan laatste."

De eindstand van Buyse: 1. Anderlecht 2. Club Brugge 3. AA Gent 4. Oostende 5. Charleroi 6. Zulte Waregem