Rode Duivel heeft geen zin in Rusland: Het is natuurlijk ambetant

Rode Duivel heeft geen zin in Rusland: "Het is natuurlijk ambetant"

27-03-2017 07:15
3

De Rode Duivels spelen dinsdag nog een oefenpartij tegen Rusland, vooral financieel is dat een leuk extraatje. De Duivels zouden liefst 300.000 euro verdienen aan dat reisje. Leuk voor de Bond, niet leuk voor Thibaut Courtois.

In Het Nieuwsblad geeft Courtois aan dat hij Rusland een nutteloze verplaatsing vindt. "Verdient de voetbalbond er goed geld mee? Tja, dat is dan goed voor hen. Voor ­oefenmatchen tegen Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, Engeland... kan je je opladen. Die zijn de moeite waard en je hoeft niet te ver te reizen. Een oefenmatch in Rusland is natuurlijk niet zo leuk. Ik denk ook niet dat je er veel van kunt leren met het oog op het WK, maar als het zo beslist is, is het beslist", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Courtois vindt dat de Bond niet lang heeft nagedacht over deze regeling. "We zullen ons er maar naar schikken. Maar het is natuurlijk ambetant om zo ver te vliegen als je zaterdag alweer moet presteren voor je club". Toeval of niet, maar Courtois is één van de spelers die is uitgevallen voor deze trip. Hij kampt met een heupblessure. Ook Laurent Ciman en Marouane Fellaini nemen het vliegtuig niet.