Vandenbempt hekelt Grieken: Grootste anti-voetbal van de laatste jaren

Vandenbempt hekelt Grieken: "Grootste anti-voetbal van de laatste jaren"

26-03-2017 23:10

België heeft gisteren zijn eerste puntenverlies geleden op weg naar het WK 2018 in Rusland. De Rode Duivels bleven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Griekeland. De Rode Duivels botsten op een Griekse muur en zijn er niet in geslaagd die te slopen.

Het was van bij de aftrap duidelijk dat Griekenland voor een puntje was afgereisd naar het Koning Boudewijnstadion. Dat zag ook Sporza-analist Peter Vandenbempt. "De Belgen hebben zich in de val laten lokken door de lepe Grieken. Dat was het grootste anti-voetbal dat ik de afgelopen jaren gezien heb. Ze stonden geparkeerd in hun eigen zestien en deden in balbezit niets. De Belgen zijn daar te veel in meegegaan."

"Het is toch niet nieuw voor de Duivels om tegen een gesloten ploeg te spelen? Ook bij hun clubs moeten ze dat vaak doen. Als ze dat nu nog moeten leren, dan vind ik dat toch allemaal redelijk lang duren. Dan mis je Kevin De Bruyne en  Eden Hazard wel. Zij kunnen in dit soort wedstrijden een moment van genialiteit hebben en zo iets forceren. Maar je zou ondertussen toch niet meer afhankelijk mogen zijn van twee spelers. Zelfs al zijn ze dan bij de allerbesten op hun positie."