Nederland wil in juni opvolger hebben voor ontslagen Blind: 'Koeman is een optie'

Nederland wil in juni opvolger hebben voor ontslagen Blind: 'Koeman is een optie'

26-03-2017 22:32

De KNVB hoopt uiterlijk in juni een definitieve opvolger aangesteld te hebben voor de ontslagen bondscoach Danny Blind. Commercieel directeur Jean-Paul Decossaux zei dat zondagavond tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. 

"We moeten een goed profiel maken. We hebben een korte termijn en we hebben een lange termijn. Voor de interlands in juni lijkt het me handig om het voor elkaar te hebben", reageerde Decossaux tegenover onder meer Voetbal International op de vraag wat nu de plannen zijn van de voetbalbond. 

Ronald Koeman is één van de trainers die in beeld is bij de KNVB, bevestigde Decossaux desgevraagd. "We hebben iemand nodig die het Nederlands voetbal vooruit kan helpen. Ronald Koeman kan zo iemand ook zijn. Maar hij zit bij een club, zoals er met meer trainers die bij ons op een lijst staan wel iets aan de hand is." Een buitenlandse coach is niet uitgesloten. "Alle opties zijn een optie."

Dinsdagavond heeft Fred Grim de leiding over Oranje. Er staat een oefenwedstrijd tegen Italië op het programma. "Ik heb de spelersgroep ingelicht. Ze waren aangeslagen, maar dat gaat vaker zo in clubverband. Er is geen grote ergernis naar de KNVB toe. De band tussen Grim en Blind is erg goed. Ze zijn loyaal naar elkaar."