BREAKING: Blind ontslagen door KNVB, Grim neemt tijdelijk over

BREAKING: Blind ontslagen door KNVB, Grim neemt tijdelijk over

26-03-2017 21:24

Het lot van bondscoach Danny Blind is bezegeld. De KNVB meldt in een officieel persbericht dat de trainer van het Nederlands elftal per direct uit zijn functie is ontheven. Aanstaande dinsdag heeft assistent-bondscoach Fred Grim de leiding tijdens de oefeninterland met Italië. 

"We hebben respect voor wat Danny betekend heeft voor ons en voor het elftal tijdens zijn dienstverband. Maar omdat de sportieve resultaten helaas zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen", laat commercieel directeur Jean Paul Decossaux in een reactie weten. 

Blind betreurt zijn afscheid. "We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt." Oranje verloor zaterdagavond op ontluisterende wijze met 2-0 in Sofia. In vijf kwalificatieduels werden slechts zeven punten bijeen gesprokkeld. Plaatsing voor het WK 2018 is daardoor ver weg.