Het klinkt misschien belachelijk, maar dat doet pijn

"Het klinkt misschien belachelijk, maar dat doet pijn"

26-03-2017 19:00

Olivier Deschacht is ondertussen 36 jaar, zijn contract bij Anderlecht loopt stilaan af. Hij denkt aan het einde, maar heeft door heel wat opofferingen toch een heel mooie carrière gehad.

Deschacht had als jeugdspeler nooit gedacht dat hij ooit zou doorbreken. "Ik had nooit durven dromen dat ik prof zou worden. Ik was nooit de beste bij de jeugd. Ik ben gelukkig de juiste mensen op de juiste momenten tegengekomen. Franky Vercauteren bijvoorbeeld. Of Marcel De Corte die onlangs overleden is. Ik zie hem nog zitten bij ons thuis. Hij moest mij echt overhalen om van Lokeren naar Anderlecht te gaan. Ik zag geen supertalent in mezelf. Ik had gedacht dat ik in de doe-het-zelfzaak van mijn vader zou stappen. Studeren interesseerde mij niet", vertelt Deschacht in De Zondag.

Deschacht wil nu echter ook genieten van andere dingen in het leven. "Wat ik vooral mis, zijn kleine dingen. Vrienden die uitgaan, die gaan skiën: ik kan nooit mee. Of je beste vriend die trouwt, en jij moet in je zetel rusten omdat je een wedstrijd hebt de dag nadien. Dat klinkt misschien belachelijk, maar dat doet wel pijn. Je kan dan zeggen: ga tot 22 uur, en kom dan naar huis, maar ik kan dat niet. Ik ben honderd procent gefocust op het voetbal. Dat betekent volledige rust de avond voor een wedstrijd. Maar goed, dat zal ik goedmaken na mijn carrière."