Frans supertalent maakt historisch debuut: 'Dan kom je makkelijker in de groep'

Frans supertalent maakt historisch debuut: 'Dan kom je makkelijker in de groep'

26-03-2017 18:45

Kylian Mbappé heeft zaterdagavond een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn nog prille carrière. De pas achttienjarige Fransman maakte tegen Luxemburg zijn debuut voor het nationale elftal en is daar vanzelfsprekend zeer blij mee.

Met nog een klein kwartier op de klok mocht Mbappé invallen voor Dimitry Payet. Bondscoach Didier Deschamps durfde het wel aan, aangezien zijn ploeg op dat moment al met 1-3 voor stond tegen de Luxemburgers. Mbappé kon zijn debuut niet bekronen met en doelpunt. Toch is hij blij met zijn eerste dagen bij het Franse elftal. "Als de grote spelers je accepteren, kan je makkelijk in de groep komen", zei de speler van AS Monaco zaterdagavond tegen de aanwezige pers. 

Mbappé is de jongste Frankrijk-debutant in ruim zestig jaar. "Ik heb een geweldige week. Ik hoop dat het alleen nog maar beter wordt vanaf nu. Ik blijf hetzelfde. Ik ben een jonge speler in een team met grote spelers. Ik leer en ik luister. Maar ik probeer niet te luisteren naar de dingen buiten onze groep." Door de 1-3 overwinning is Frankrijk weer koploper in de WK-kwalificatiepoule met Nederland.