Onwaarschijnlijk: opponenten zetten best dubbele dekking op Lukaku in slotfase

26-03-2017 12:21
1

Het was lang wroeten en wringen voor de Rode Duivels tegen een verdedigend indrukwekkend Griekenland. In de absolute slotminuut van de reguliere speeltijd kon de Heizel dan toch victorie kraaien. Gelijkmaker van dienst: Romelu Lukaku. Dat blijkt geen toeval te zijn.

Als de Griekse bondscoach Michael Skibbe zijn huiswerk grondig gemaakt had (en daar moet niet aan getwijfeld worden gezien de uitstekende organisatie van de bezoekers), zal hij ook wel benadrukt hebben dat Lukaku extra in de gaten gehouden moest worden in de slotfase. De recente statistieken van de Everton-aanvaller zijn namelijk heel opvallend. Zijn voorbije acht doelpunten vielen allemaal in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Lukaku begon zijn opmerkelijke reeks tegen Bournemouth FC, de spektakelwedstrijd die op 6-3 eindigde. Daarin sloeg de goalgetter liefst vier keer toe, waarvan twee keer in de slotfase (minuut 83 en 84). Nadien volgden nog late treffers tegen Sunderland AFC, Tottenham Hotspur, West Bromwich Albion en Hull City (2x). Zaterdagavond kwam daar dus nog eentje bij in het shirt van de Duivels. In Rusland moet er nu een belletje rinkelen...