'Anderlecht komt voor vers bloed in verdediging uit bij jongeling uit Eredivisie'

'Anderlecht komt voor vers bloed in verdediging uit bij jongeling uit Eredivisie'

26-03-2017 11:36
2

De Play-Offs staan voor de deur, maar bij RSC Anderlecht kijkt men ook al verder naar het volgende seizoen. In de zomermercato zullen traditiegetrouw weer een heleboel spelers neerstrijken aan het Astridpark. Eén van die nieuwelingen zou wel eens Giovanni Troupée kunnen zijn.

Onofficiële bronnen fluisteren dat er interesse is voor de negentienjarige Nederlandse verdediger, die momenteel uitkomt voor FC Utrecht. Wat zeker vast staat, is dat een scout van Anderlecht dit weekend aanwezig was bij de interland tussen de U19 van Nederland en hun leeftijdsgenoten uit Oekraïne. Het target van die missie zou dus Troupée geweest zijn. De jongeling komt voornamelijk aan de bak als rechtsachter. Anderlecht zou in de zomer afscheid kunnen nemen van Andy Najar, waardoor er een plekje vrijkomt op de rechtsback.

De Brusselaars lijken dus aan Troupée te denken om die (mogelijke) leemte in te vullen. De Nederlander mag zich dit seizoen vaste basisklant noemen bij Utrecht. Hij maakt niet alleen in verdedigend opzicht indruk, maar ook op aanvallend vlak. Troupée scoorde al vier keer en leverde ook al vier assists af. Het zou wel goed mogelijk zijn dat Anderlecht af te rekenen krijgt met serieuze concurrentie, bewijze het indrukwekkende lijstje van scouts dat aanwezig was.