'Premier League-manager moet vrezen voor job, opvolger staat al klaar'

'Premier League-manager moet vrezen voor job, opvolger staat al klaar'

26-03-2017 11:10

De managerscarrière van Jaap Stam kan een flinke vlucht nemen. De 44-jarige Nederlander staat bovenaan het lijstje van West Ham United, dat afscheid lijkt te gaan nemen van Slaven Bilic.

Dat meldt althans The Daily Mirror. Bilic beleeft een kleurloos seizoen met West Ham. The Hammers wisten hun laatste 5 duels niet te winnen en zijn daardoor afgegleden naar de dertiende plaats in de Premier League. Het is de tweede serieuze dip van de club dit seizoen, waardoor het bestuur twijfelt aan een verdere samenwerking met Bilic. De Kroaat heeft een contract tot medio 2018.

Stam maakt in zijn eerste jaar bij Reading veel indruk in het Championship. De voormalig international plaatste zich met zijn team voor de play-offs om promotie naar de Premier League. Vorig seizoen eindigde Reading nog als zeventiende op het tweede niveau. Stam is echter gefrustreerd door de gang van zaken bij The Royals, die in de ban zijn van een mogelijke overname.

"Als je iets wilt doen, moet je een plan hebben voor wat je wilt bereiken", zei Stam over de impasse waarin Reading verkeert. "Je moet weten waar je naar toe wilt met het team, de staf en de structuur van de club."