Malaise bij Oranje, bondscoach Blind op de wip

Malaise bij Oranje, bondscoach Blind op de wip

26-03-2017 10:11

De Nederlandse voetbalbond gaat zondagmiddag in gesprek met bondscoach Danny Blind over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. Dat verklaarde commercieel directeur Jean-Paul Decossaux van de voetbalbond op het vliegveld van Sofia aan het ANP.

"Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten", zei Decossaux, die sinds het vertrek van algemeen directeur Bert van Oostveen de hoogste in rang is bij de KNVB. "Misschien dat er snel duidelijkheid is, misschien ook niet. Dan moeten we even de tijd nemen. Aan overhaaste beslissingen heb je niets. Veel meer kan ik nu niet zeggen. Dat begrijp je toch wel."

Blind maakte zaterdag een verslagen indruk na de blamerende 2-0 nederlaag tegen Bulgarije. "Of ik de ploeg nog aan het voetballen krijg? Daar moet ik over nadenken. Ik gooi het bijltje niet nu erbij neer. Dit valt koud op m'n dak, ik trek het me aan. Dus is het logisch dat ik mezelf een spiegel voorhoud", liet de bondscoach na de wedstrijd weten.

Het Nederlands elftal zakte door de nederlaag van de tweede naar de vierde plaats in de WK-kwalificatiepoule. Het WK is daardoor ver weg.

Lees ook: WK 2018 overzicht: Portugal haalt het simpel, Bosnië met forfaitscore