Buitenlandse pers berispt Grieks betonvoetbal en ziet Gemis Hazard en De Bruyne

Buitenlandse pers berispt Grieks betonvoetbal en ziet "Gemis Hazard en De Bruyne"

26-03-2017 10:15

De Rode Duivels speelden zaterdag zonder veel glans 1-1 gelijk tegen Griekenland. De buitenlandse pers zag een dominant maar flauw België en een verdedigend Griekenland. Ook het gemis van De Bruyne en Hazard viel de internationale media op.

Bij de Britten legde de focus op Romelu Lukaku. Met zijn een geniale flits was hij opnieuw beslissend. Iets wat de Britten ook was opgevallen.
Daily Mail: "Lukaku sloeg laat toe om een verarmd België te redden van een nederlaag tegen Griekenland, dat de match met negen beëindigde."
The Guardian: "Dit was een frustrerende avond voor het team van Roberto Martinez. Dit is een uitstekende uitslag voor de negen man van Griekenland. Ze wonnen bijna, maar een briljante late goal van Romelu Lukaku voorkwam dat."

Gemis Hazard en De Bruyne
In Nederland domineerde de nederlaag van de Oranje en de onzekere toekomst van Daily Blind de voorpagina’s. Maar ook over de Rode Duivels werd er gepraat.
NOS: "Tegen Griekenland was het lang eenrichtingsverkeer, maar toch namen de gasten een puntje mee. Ondanks een gigantisch overwicht"
Het Algemeen Dagblad was niet opgezet met het defensieve spel van de Grieken, maar weet wat er bij de Duivels ontbrak. "Zonder de gebleseerde. sleutelspelers Eden Hazard en De Bruyne creëerden ze voor de pauze amper kansen."
Ook Voetbal International geeft Griekenland een veeg uit de pan. "De Europees kampioen van 2004 duidelijk niet naar Brussel was gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken."

Chauvinistische Zwitsers
Het Duitse Kicker looft mentalitiet van de Rode Duivels. "De Belgen dicteerden de eerste helft, maar creëerden weinig grote kansen. In de slotfase ontwikkelde de thuisploeg powerplay en werd beloond met een late gelijkmaker van Lukaku."
Het Zwitserse Blick wordt wat chauvinistisch na de wedstrijd. "Door het eerste puntenverlies van de Rode Duivels heeft na Duitsland enkel Zwitserland nog het maximum in de Europese kwalificatiepoules."