Martinez niet teverden met gelijkspel: Griekenland speelt de perfecte wedstrijd

Martinez niet teverden met gelijkspel: "Griekenland speelt de perfecte wedstrijd"

26-03-2017 07:30

Bondscoach Roberto Martinez was niet tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen de Grieken. De Spanjaard erkent dat het tempo te laag was om het de Grieken moeilijk te maken. "Ze spelen de perfecte wedstrijd"

"Ik ben teleurgesteld met onze prestatie. We hebben de Grieken laten doen wat ze wilden doen. Je moet zorgen dat je geen tegendoelpunt slikt. We wisten dat Mitroglou gevaarlijk was. Het tempo was te laag. Griekenland is met een plan naar Brussel gekomen en heeft dat perfect uitgevoerd: één kans afdwingen en ook scoren. Vanuit hun standpunt spelen ze een perfecte wedstrijd", vertelt Martinez aan Het Laatse Nieuws.

Eerder uitte de bondscoach al zijn bezorgdheid over het veld. Ook na de wedstrijd was Martinez gefrustreerd over de grasmat in het Koning Boudewijnstadion. "De slechte staat van het veld speelde een hoofdrol. Het was onmogelijk om een snelle balcirculatie te krijgen en dat zorgde voor frustratie. Zo hebben we onszelf vermoord. We forceerden de zaken en daardoor was het een moeilijke prestatie. Ik onthoud de mentaliteit", aldus de bondscoach.