Robben bikkelhard na 'Oranje-nachtmerrie': 'Dat was van zo'n bedroevend niveau'

Robben bikkelhard na 'Oranje-nachtmerrie': 'Dat was van zo'n bedroevend niveau'

25-03-2017 23:43

Arjen Robben zocht bepaald geen excuses na het dramatische optreden van het Nederlands elftal tegen Bulgarije. Een bikkelharde aanvoerder liet na de 2-0 nederlaag woorden als 'nachtmerrie', 'bedroevend' en 'schrikbarend' vallen.

"Wat moet je zeggen? Het is een nachtmerrie", steekt Robben van wal tegenover de NOS. "Je gaat hier met alle goede bedoelingen en intenties heen. Ik was ook positief voor de wedstrijd, maar de eerste helft is van zo'n bedroevend niveau. Dan kun je heel wat willen, maar dan houdt het op."

Met de beschuldigende vinger wil de aanvaller niet wijzen. "Er gaat heel veel fout, maar dat heeft geen zin. Het verandert het resultaat niet. Je verliest met 2-0, dat zijn de keiharde feiten." Robben wordt er moedeloos van. "Wat wil je dat ik hier ga zeggen? Ik ben de aanvoerder van deze ploeg. Je wint met ze allen en je verliest met z'n allen. Dan krijg je nu de stront over je heen."

"De eerste helft is schrikbarend. Daar gaan we met z'n allen zo de fout in. Maar ook voetballend kwamen we er he-le-maal niet aan te pas", aldus de Oranje-captain, die ook bondscoach Danny Blind de schuld niet in de schoenen wil schuiven. "Dat verandert niet de kwaliteit van onze spelersgroep. Als wij een goede wedstrijd spelen, moet je hier winnen. Maar wij spelen geen slechte wedstrijd, wij spelen een hele slechte wedstrijd."

Robben wil niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheden. "Ik doe mijn stinkende best. Je probeert te helpen, te sturen. Maar als we zulke fouten maken en dusdanig slecht spelen, dan kan ik verder ook niet zoveel zeggen." Overigens mist hij de oefeninterland met Italië. Met Bayern München is afgesproken dat hij terugkeert.

Lees ook: WK 2018 overzicht: Portugal haalt het simpel, Bosnië met forfaitscore