FIFA strikt Martens: Mijn voetbalkennis zal me helpen beleid gestalte te geven

FIFA strikt Martens: "Mijn voetbalkennis zal me helpen beleid gestalte te geven"

25-03-2017 17:30
1

Steven Martens, ooit CEO van de Belgische voetbalbond, heeft een nieuwe baan te pakken. Hij gaat bij de FIFA aan de slag als directeur. Wat zijn takenpakket precies inhoudt, vertelt de ex-tennistrainer zelf in gesprek met VTM Nieuws.

"We willen de sport verder ontwikkelen en nog populairder maken, ook in delen van de wereld waar het minder populair is. Tegelijk willen we ervoor zorgen dat dat in goede omstandigheden gebeurt: goeie coaches, goeie wedstrijdomstandigheden, een veilige omgeving ook. Die doelstelling ga ik mee helpen ondersteunen", klinkt Martens vastberaden.

Zijn gedwongen vertrek bij de KBVB heeft hij inmiddels helemaal verteerd. "Ondertussen had ik al een mooie uitdaging bij Double Pass, een bedrijf dat ook actief is in talentontwikkeling. Het werkt met grote liga's en federaties van over de hele wereld. Ik heb er veel voetbalkennis opgedaan en dat zal me zeker helpen om dat beleid mee gestalte te geven."

Over Van Basten: "Originele ideeën"
In zijn nieuwe functie zal Martens vaak samenwerken met Marco Van Basten. "Dat is een fijne man hoor", geeft onze landgenoot meteen aan. "Ik heb hem ondertussen uiteraard wel al wat leren kennen. Hij is een rustige kerel met uiteraard enorm veel voetbalervaring, maar ook iemand met originele ideeën. Het is altijd fijn om met zo iemand te kunnen samenwerken."